Om oss

Glasögonverkstan drivs av mig Helena Börjesson. Jag är legitimerad kontaktlinsoptiker och har varit verksam inom optik i snart 20 år. Största delen av tiden har jag arbetat på Synsam som optiker men också inom synvård och synfelskirurgi.

Mellan synundersökningarna har jag reparerat glasögon. Få optiker reparerar glasögon idag och det medförde att jag fick fler och fler arbeten att utföra. Jag stortrivs på verkstan och tycker om att se kunder nöjda med att glasögonen får vara med ett tag till. Ofta har det varit glasögon som inte längre tillverkas eller reservdelar som inte längre finns. Många ser också möjligheten till ett par reservglasögon vid köp av nya.

Nu kan jag ägna mig åt verkstadsarbetet på heltid och laga glasögon. Det är också spännande när jag får tillföra lasersvetsning. Med lasersvetsning är det möjligt att göra lagningar där det tidigare blev blev klumpigt och ohållbart. Med den nya tekniken blir det hållbart och knappt synligt.

Som optiker har jag kunskapen om hur en båge skall sitta bra, hur den skall riktas och hur justering kan göras för att kunden också skall få den bästa synupplevelsen. Glasögonverkstan har både kunskap om optik och reparation.

Våra kunder är främst optikkjedjor och fristående optiker.

Kombinationen av kunskap och avancerad teknik ger de bästa förutsättningarna för att du som anlitar oss skall känna dig nöjd!

 

Välkommen till oss! /Helena